Több mint ötmillió letöltésnél jár a BudapestGO

Budapest, 2024. május 6. – Május elejére újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációja, a BudapestGO: már több mint 5 millióan töltötték le az alkalmazást. Az Év applikációja díjas BudapestGO-ban hónapról hónapra nő a regisztráltak száma is, jelenleg 2,1 milliónál tart, és csak áprilisban 1,4 millió aktív felhasználót tudhatott magáénak. Az alkalmazásban elérhető termékek köre idén áprilisban tovább bővült: már tízdarabos gyűjtőjegyet is lehet vásárolni, amelyből alig két hét alatt 10 ezer tömb fogyott.

 

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a BudapestGO. A BKK díjnyertes applikációja áprilisban minden eddiginél több, 1,4 millióan aktív felhasználót (tehát aki legalább egyszer használta az alkalmazást) vonzott, összesen pedig már több mint 5 millió letöltőt tudhat magáénak. Hétköznaponként jellemzően 270 ezer, míg hétvégén 170 – 200 ezer ügyfél digitális útitársa a BudapestGO, hetente pedig átlagosan 30-40 ezer újabb telefonra töltik le az applikációt. Emellett havonta összességében akár 4 millió útvonaltervezés segíti a közösségi közlekedést használókat.

Mindez nem csak annak köszönhető, hogy a BudapestGO egyszerű és gyors jegy-, valamint bérletvásárlási lehetőséget biztosít. Egy olyan digitális szolgáltatásról van szó, amellyel egyetlen felületen lehet integrált utazást tervezni nemcsak a BKK, hanem akár a MÁV és a VOLÁNBUSZ járataira történő átszállásokkal is. Az agglomerációs vagy távolsági utazások tervezése április végétől egy új fejlesztésnek köszönhetően még egyszerűbbé vált, hiszen a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a Budapestet is érintő MÁV-vonat, amellyel utazni szeretnének, továbbá még több VOLÁNBUSZ-járat is bekerült az applikációba.

Az alkalmazás emellett azért is jó választás, mert egyetlen felületen biztosítja az összes, új tarifarendszerben bevezetett bérlettípust, tehát a vármegye-, valamint az országbérletek, és ezek kedvezményes változatai is elérhetők a BudapestGO-ban.

 

Bejött a 10 darabos gyűjtőjegy

Idén áprilisban régóta várt újítással jelentkezett a Budapesti Közlekedési Központ: elérhetővé tette a 10 darabos gyűjtőjegyet a BudapestGO-ban. A BKK ügyfelei körében hamar népszerű lett az új termék, ezt bizonyítják a társaság értékesítési adatai is: a bevezetéstől számított első két hét alatt több mint 10 ezer tömböt adott el a BKK, összesen pedig már minden ötödik gyűjtőjegyet digitálisan vásároltak ez alatt az idő alatt.

A jövőben a 10 darabos gyűjtőjegy mellett más fejlesztésekkel is kedveskedik majd ügyfeleinek a társaság. Többek között olyan újdonságokat vezet be, mint a jegyeim a térképen funkció (amellyel útvonaltervezés közben is egy kattintással lehet majd jegyet érvényesíteni, vagy felmutatni), vagy a sötét megjelenítési mód, de még részletesebb járatinformációkat (például elsőajtós felszállásra, kerékpárszállításra vagy díjtermékekre vonatkozóan), is jelez majd az alkalmazás, továbbá a forgalmi változások és a megállóhelyi menetrendek is még egyszerűbben és kényelmesebben lesznek követhetők.