Még több valós idejű MÁV-vonat és VOLÁNBUSZ-járat a BudapestGO-ban

Budapest, 2024. április 30. – Egy új fejlesztésnek köszönhetően április végétől a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a Budapestet is érintő MÁV-vonat vagy VOLÁNBUSZ, amellyel utazni szeretnének. Az élő járatinformációkat az útvonaltervezések során is figyelembe veszi a BKK alkalmazása. Ennek köszönhetően a társaság ügyfelei pontosabban láthatják, hogy mikor érhetik el úti céljaikat.

 

Tovább fejlődött a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációja, a BudapestGO. A március 1-jével létrejövő tarifaközösség bevezetését követően a BKK a MÁV-val együttműködve minden Budapestet érintő MÁV-vonat útvonalát és aktuális helyzetét a teljes szakaszon megjeleníti az alkalmazásban. Így mind az utazástervezés, mind az ezekre a járatokra vonatkozó információk az ország távolabbi településeiről valós időben is elérhetővé válnak a BudapestGO-ban.

 

 

Milyen újdonságot hoz az útvonaltervezésben a fejlesztés?

Az új fejlesztésnek köszönhetően a Budapestet érintő járatokra vonatkozó valós idejű információk már nemcsak az agglomerációban, hanem a teljes országban elérhetők.  A változás április végétől érvényes, és az ügyfelek számára az alábbi előnnyel szolgál: például Szeged vagy Debrecen vasútállomásról is valós időben lehet megtervezni az utazást bármelyik budapesti vagy agglomerációs helyszínre, illetve a visszaútra is. Ez azt jelenti, hogy ha nem a menetrendben rögzített időben érkezik egy járat, azt a BudapestGO azonnal figyelembe veszi, és rögtön az előnyösebb útitervet javasolja a felhasználóknak.

Március 1. óta a Budapest-bérlettel rendelkező ügyfelek a főváros határán belül felármentesen utazhatnak akár a helyjegyköteles vonatok másodosztályán is, ezáltal az utazástervezés alkalmával még több lehetőség lesz a vonattal való közlekedésre.

Tavaly január óta már a VOLÁNBUSZ 300 és 899 közötti járatszámmal rendelkező regionális autóbuszai is követhetők a BudapestGO-ban, ezek egészülnek most ki 29 további távolsági járat valós idejű információival. Így Budapest agglomerációjában még több buszos útvonaltervezési lehetőség és menetrend lesz elérhető.

 

Töretlen a BudapestGO népszerűsége, egyre többen használják

A BudapestGO hónapról hónapra egyre népszerűbb a fővárosban és az agglomerációban közlekedők körében egyaránt. Az alkalmazás területi lefedettsége, így az abban elérhető helyszínek listája februárban 192 agglomerációs településsel bővült (elérhetővé téve ezzel a háztól házig történő tervezéshez szükséges gyalogos közlekedés útvonalát). Az alkalmazást aktívan használók száma átlagban havi 1,2 millió, összesen pedig már 2 millióan regisztráltak, és több mint 4,8 millióan töltötték le az applikációt. A BudapestGO-ban havonta 4 millió, a bevezetése óta pedig összesen 76 millió útvonalat terveztek a közösségi közlekedők.

A legfrissebb fejlesztések eléréséhez a telefon beállítások menüjében az automatikus frissítést kell kiválasztani, így azonnal elérhetővé válnak a BudapestGO-val kapcsolatos újdonságok.

 

BudapestGO a Play-áruházban

BudapestGO az App Store-ban (apple.com)