Összehozzuk a várost a jövő nemzedékével – pályaorientációs napot tart a BKK októberben

Budapest, 2023. október 12. A jövő közlekedéssel foglalkozó szakemberei ismerkedhetnek meg a Budapesti Közlekedési Központ működésével a cég pályaorientációs napján, október 18-án. A közlekedésszervező fontosnak tartja, hogy a középiskolások beleshessenek a főváros egyik legfontosabb cégének kulisszái mögé, és megismerkedhessenek az ott zajló munkával, ezzel is elősegítve a döntést, hogy milyen irányban tanuljanak tovább a fiatalok.

 

A BKK nemcsak napjaink közlekedési kihívásainak megoldásában, hanem a jövő szakembereinek felkészítésében is szerepet vállal. A társaság különös figyelmet fordít a fiatalok szakmai motiválására: tavaly egyetemisták és fiatal pályakezdők számára szervezett csapatversenyt, azzal a céllal, hogy a szakma új generációja saját elképzeléseivel, innovatív javaslataival, ötleteivel már most hozzájáruljon Budapest fejlődéséhez. Ezúttal pedig egy pályaorientációs napot tart a BKK a hamarosan végzős középiskolásoknak október 18-án, szerdán.

A közlekedésszervező munkatársai azt mutatják be a 11. és 12. osztályos tanulóknak, hogy hogyan zajlik egy nap a BKK-nál. A társaság reménybeli jövőbeli kollégái részletesen megismerkedhetnek a cégnél zajló munkákkal, és azokkal a feladatokkal, amelyekkel a BKK munkatársai nap mint napazért végeznek, hogy fenntartható legyen a főváros közlekedése, hogy élhető legyen Budapest.

A közlekedésszervező a pályaorientációs napon bemutatja a diákoknak, hogy milyen sokrétű munka zajlik a cégnél, ezzel is segítve a választást, hogy milyen irányban tanuljanak tovább a fiatalok.

 

Közlekedési projektek, digitális fejlesztések, kommunikáció

A nap során a résztvevők többek között megismerkedhetnek a cégnél dolgozó közlekedésmérnökökkel, adatelemzőkkel, kommunikációs szakemberekkel és informatikusokkal is. A BKK munkatársai bemutatják, hogyan zajlott például a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér felújítása, megismerkedhetnek a népszerű BudapestGO mobilalkalmazáshoz kapcsolódó munkákkal, de akár a MOL Bubi rendszer működésébe is betekinthetnek.

A BKK pályaorientációs napján a beszámolókon és játékos feladatokon keresztül a résztvevők megtudhatják például, hogyan lehet forgalmi adatokból hasznos információkat kinyerni a közlekedés fejlesztéséhez, vagy hogy hogyan kapcsolódik a Google és a Waze a cég platformjaihoz. De azok is találhatnak maguknak elfoglaltságot, akik inkább a kommunikációs területen képzelik el a jövőjüket, ők akár a BKK Info munkatársaként is kipróbálhatják magukat.

A BKK pályaorientációs napjára a társaság weboldalán lehet regisztrálni.