Már a Tatra villamosok, a trolibuszok és a fogaskerekű kijelzőin is megjelennek a valós idejű átszállási lehetőségek

Budapest, 2023. szeptember 15. – Folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK: újabb járatok belső kijelzőin jelennek meg a valós idejű átszállási lehetőségek. A BKK ügyfelei mostantól a Tatra típusú villamosokon, a trolibuszokon, valamint a fogaskerekűn is értesülhetnek utazás közben arról, hogy hol és milyen járatokra szállhatnak át.

A kedvező tapasztalatok hatására a BKK bővíti azoknak a járműveknek a körét, amelyek belső kijelzőin megjelennek a valós idejű átszállási lehetőségek. Szeptember 15-étől, péntektől a Tatra típusú villamosokon, a trolibuszokon és a 60-as jelzésű fogaskerekű vasúton utazók is azonnal láthatják, hogy melyik megállónál milyen járatra szállhatnak át.

A fejlesztésnek köszönhetően a kijelzőkön a ténylegesen fél órán belül induló BKK-járatok, elővárosi vonatok, illetve HÉV-járatok jelennek meg a megállókban és a csomópontokban.

 

Jelentős mérföldkő a mostani fejlesztés

A BKK hosszas előkészítő munka és jelentős fejlesztéseket követően idén tavasszal érte el, hogy a közösségi közlekedési járművek belső kijelzőin újra megjelenjenek az átszállási lehetőségek, melyek már valós idejű információt mutatnak. A mostani fejlesztésnek köszönhetően csaknem megduplázódott azoknak a járműveknek a száma, amelyek képesek megjeleníteni ezeket a járatinformációkat.

Átszállási lehetőségek a belső kijelzőn.

Májusban először az 1-es, a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino típusú villamosokon találkozhattak a BKK ügyfelei valós idejű információkkal. Majd a többi fővárosi villamosvonalon is megjelent a szolgáltatás: az utasok júniustól a dél-pesti, illetve a 2-es, a 23-as, a 47-es és a 49-es villamoson is láthatják az átszállási lehetőségeket. A fejlesztés következő szakaszában a BKK szakemberei azon dolgoznak, hogy valamennyi autóbuszon elérhető legyen a könnyebb tájékozódást szolgáló fejlesztés.

 

A fővárosiak elégedettek az utastájékoztatással

A Budapesti Közlekedési Központ minden évben reprezentatív kutatáson méri fel a Budapesten és környékén élők igényeit és véleményét a főváros közlekedésével kapcsolatban. Az eddigi visszajelzések szerint a fővárosban közlekedők az utastájékoztatással a legelégedettebbek. A BKK ügyfeleinek pozitív értékelésében a mostanihoz hasonló fejlesztések mellett jelentős a szerepe a színvonalas helyszíni tájékoztatásnak és a folyamatos digitalizációnak is.