Digitális jegyek a BudapestGO-ban a városhatáron túlra is – az agglomerációban is segítséget nyújt a jegyvásárlásban a BKK alkalmazása

Budapest, 2023. szeptember 28. – Az agglomerációból Budapestre ingázók utazását is könnyebbé teszi a BKK szeptember végétől: a népszerű BudapestGO-ban is megvásárolhatók a környéki jegyek és bérletek. Az újításnak köszönhetően egyszerűbben és kényelmesebben vásárolhatják meg a főváros környéki települések lakói a környéki jegyeket és bérleteket.

A BudapestGO alkalmazás működés közben.

Mintegy 170 ezer Budapest környékén lakó utas jegyvásárlása válik sokkal egyszerűbbé: szeptember 28-tól már a környéki jegyek és bérletek is megvásárolhatók az egyre népszerűbb BudapestGO applikáción keresztül. Az alkalmazás jegyválasztékának bővítésével az ügyfelek online is megvásárolhatják a kívánt jegyeket vagy bérleteket.

A Budapesti Közlekedési Központ a fővárosiak mellett az agglomerációból közlekedők mindennapjait is szeretné megkönnyíteni, ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztést hajtott végre, amely az agglomerációban élők utazását is segíti. A BudapestGO-ban már a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is valós időben megjelennek; a különböző szolgáltatók járataival közösen tervezhető az utazás a BudapestGO alkalmazás segítségével Budapesten és az agglomerációban.

 

 

Szeptember 28-tól a BudapestGO applikációban az alábbi településekre érvényes környéki jegyeket és bérleteket lehet megvásárolni:

Budakeszi;

Budaörs;

Diósd;

Gyál;

Nagykovácsi;

Pécel;

Szigetszentmiklós;

Solymár, valamint

Törökbálint.

 

Így kell használni a digitális környéki jegyeket és bérleteket

A környéki helyi bérlet kizárólag azon a településen belül érvényes a települést érintő környéki buszjáratokra, amelyre az ügyfél megveszi, míg a környéki 5 és 10 km-es bérlettípusok az adott környéki településen lévő külső végállomás és a Budapest határán belüli első megálló között érvényes környéki autóbuszjáratokra, és bizonyos esetekben regionális autóbuszjáratokra is. Erről bővebben a BKK oldalán lehet olvasni. A digitális környéki bérleteket csak ellenőrzés esetén kell felmutatni (például első ajtós felszálláskor kódbeolvasással, vagy az NFC-matricával kell érvényesíteni).

A BKK vonaljegy továbbra is bármely környéki járaton használható egyszeri utazásra, amely a teljes vonalon (az adott agglomerációs település és budapesti szakaszon is) érvényes. A környéki helyközi vonaljegy kizárólag a környéki településen lévő külső végállomás és a Budapest határán belüli első megálló között érvényes. A BudapestGO-ban vásárolt környéki helyközi vonaljegyet minden esetben felszálláskor – kívül, a járművek ajtajánál – kérjük érvényesíteni, abban az esetben is, ha Budapesten belül száll fel az utas.

 

A BudapestGO legújabb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Bővebb információ és az NFC funkciót bemutató videó a BKK oldalán érhetők el.