Bejött a nyár a BudapestGO-nak

Budapest, 2023. szeptember 5.Sikeres nyarat tudhat magának a BKK alkalmazása, a BudapestGO – az elmúlt hónapokban minden eddiginél többen regisztráltak és vették igénybe az applikációt mind utazástervezésre, mind jegy- vagy bérletvásárlásra. Az augusztus 20-i hétvégén pedig az eddigi rekord is megdőlt: soha ennyien nem regisztráltak még egy nap alatt a BKK alkalmazásába, mint a nemzeti ünnepen.

Sikeres hónapokat tudhat maga mögött a Budapesti Közlekedési Központ saját fejlesztésű alkalmazása, a BudapestGO. A másfél éve indult applikációt rengetegen használták az elmúlt hónapokban, a regisztrációs és értékelési adatokból pedig kitűnik, hogy nemcsak a magyarországi felhasználók, hanem a Budapestre látogató külföldiek is nyitottak a korszerű alkalmazás használatára a fővárosi látogatásuk alatt. Bár a nyári hónapokban – az iskolaszünet miatt – valamelyest kevesebben veszik igénybe a közösségi közlekedést, mint tanítási időszakban, az alkalmazást így is 1,1 millióan használták átlagosan az elmúlt hónapokban, augusztusban pedig még többen, 1,2 millióan vették igénybe a BudapestGO szolgáltatásait.

 

 

Idén nyáron is több jelentős eseményt rendeztek a fővárosban, ez a BudapestGO felhasználóinak számán is jól látszik: a Formula-1 Magyar Nagydíj nyitónapján 19 ezren regisztráltak az alkalmazásba, emellett szintén jelentős a Sziget Fesztivál időszaka is, amikor a nyitónapon 22 ezer új felhasználóval bővült a BudapestGO-sok tábora. A rekordot viszont valószínű, hogy nem a Budapestre látogató külföldiek, hanem a nemzeti ünnepre kilátogató hazai ügyfelek hozták meg az alkalmazásnak: augusztus 20-án minden eddiginél több, 23 ezer felhasználó csatlakozott. Szintén fontos megemlíteni az atlétikai világbajnokságot is, hiszen a rendezvényre kilátogatók jelentős része vette igénybe a közösségi közlekedést, és váltotta meg jegyét a BudapestGO-ban.

Nemcsak a magyarok, hanem a Budapestre látogató külföldiek körében is népszerű az utazástervezésre, valamint jegy- és bérletvásárlásra is használható alkalmazás. A legtöbb új felhasználó az Egyesült Királyságból érkezett, de a Németországból és az Olaszországból érkezők is szép számmal regisztráltak az applikációba.

 

 

Folyamatos fejlődés, már elérhető az egylépéses jegyérvényesítés is

A másfél éves BudapestGO alkalmazást folyamatosan fejleszti a Budapesti Közlekedési Központ: az NFC-technológia segítségével még gyorsabban érvényesíthetők a digitális jegyek vagy beolvashatók a bérletek, mivel elég egyetlen érintés az NFC-matricához, nem szükséges megnyitni az applikációt. Fontos kiemelni, hogy az NFC-funkció csak az applikáció legújabb verziójával működik.

Az elmúlt hónapok újításainak köszönhetően az applikáció még jobb útvonaltervezést nyújt, sőt egyedülálló módon a járműről tervezés funkció is megjelent, amivel felszállás után is pontosan tervezhetünk. Év eleje óta pedig a BudapestGO az agglomerációban élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben.

A BudapestGO legújabb verziója elérhető a Play áruházban és az App Store-ban. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a BKK oldalán érhetők el.