Vasárnap estig szabad a rakpart

Budapest, 2023. augusztus 11. – Hétvégén búcsúzik az egyhónapos nyári rakpartnyitás: a mozogni és kikapcsolódni vágyók augusztus 13-a, vasárnap estig vehetik birtokukba a Pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között, ami július 15-e óta szüntelenül nyitva áll a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők előtt.

Rakpartnyitás.

Vasárnap estig nyitva a Pesti alsó rakpart a mozogni és a kikapcsolódni vágyók előtt. A Jane Haining rakparton az Eötvös tér és az Irányi utca között július 15-e óta folyamatosan – a megszokott hétvégi időszakon túl is – pihenőpark és ideiglenesen kialakított közterület várja az arra járókat.

Erre az útszakaszra a gépjárművel közlekedők nem hajthatnak be. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

Rakpartnyitás.

Az egyhónapos nyári rakpartnyitás vasárnap esti búcsúztatása után a rakparton és környezetében – az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a tűzijáték miatt – ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani, amelyek nem kapcsolódnak a Fővárosi Önkormányzat eseményeihez.

A már hagyománnyá vált hétvégi – Margit híd és Irányi utca közötti – rakpartmegnyitás folytatásáról és pontos ütemezéséről a BKK később ad tájékoztatást.

 

A kilátogatók és környéken közlekedők véleménye is számít

Rakpartnyitás.

A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő Pesti alsó rakpartjának tervezésén. Ehhez azonban az ide látogatók, a rakpart használóinak véleményére is kíváncsiak. Augusztus 10-én, csütörtökön a BKK Agóra fórumon a Fővárosi Önkormányzat és a BKK munkatársaival lehetett kötetlenül beszélgetni a rakpart múltjáról, jelenéről, jövőjéről és tervezett átalakulásáról.

Emellett szeptember 3-áig egy kérdőív kitöltésével is mindenki elmondhatja, milyennek szeretné látni a Pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltött időt.