Egy hónapig szabad a rakpart a gyalogosok előtt

Budapest, 2023. július 13. Idén nyáron egy egész hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt: július 15-től egészen augusztus közepéig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között.

 

Egy teljes hónapra megnyitják a rakpartot az oda gyalog, kerékpárral, vagy más mikromobilitási eszközzel kilátogatók előtt. Július 15-től, szombattól – a már megszokottnak mondató hétvégi időszakon túl – egy hónapon át, egészen augusztus közepéig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Irányi utca között a Pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra július 15-től, szombattól egy hónapon át nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

 

Átalakul a rakpart – számít a kilátogatók véleménye

A Pesti alsó rakpart jövője régóta foglalkoztatja a budapestieket, hiszen az évtizedek óta városi autópályaként használt terület elzárja a városlakók elől a Duna partját, az egyáltalán nem illeszkedik a városszövetbe. A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő Pesti alsó rakpartjának tervezésén.  Ehhez azonban az ide látogatók, a rakpart használóinak véleményére is kíváncsiak: egy kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja, hogy milyennek szeretné látni a jövőben a Pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltendő időt.

A kérdőív ezen a linken érhető el.