Hétfőtől változik az autóbuszok útvonala a XXII. kerületben

Budapest, 2023. augusztus 25. – A budafoki körforgalom-építés következő üteme miatt augusztus 28-ától, hétfőtől ideiglenes forgalomkorlátozásokra és változásokra kell számítani a XXII. kerületben. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 250-es, a 250B, valamint az éjszakai 941-es és 973-as autóbusz – előreláthatólag október közepéig módosított útvonalon járnak.

Változik a forgalmi rend a Tóth József utcánál.

Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás zajlik a XXII. kerületben. A Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában zajló körforgalom-építés augusztus 28-án, hétfőn kezdődő üteme szükségszerűen forgalomkorlátozásokkal, illetve átmeneti változásokkal jár. A gyalog közlekedőket és a közúti forgalmat érintő változásokról a BKK korábbi közleményében tájékoztatott.

 

Közösségi közlekedési változások: erre figyeljenek a busszal közlekedők

A budafoki körforgalom-építés következő üteme miatt augusztus 28-ától, hétfőtől

a Nagytétény felé közlekedő 33-as, 58-as, 114-es, 141-es, 158-as, 213-as, 214-es, 250-es, 250B, 941-es és 973-as autóbuszok a Donszky Árpád utca és a Tóth József utca között a Mária Terézia utcán járnak, nem érintik a Tóth József utcai megállót, helyette a Mária Terézia utcában ideiglenesen kialakított megállóhelyen állnak meg;

a belváros felé közlekedő 33-as, 114-es, 213-as, 214-es és 973-as autóbusz Tóth József utcai megállója továbbra is ideiglenes helyén, a Nagytétényi úton található;

a Városház tér felé haladó 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbuszok megváltozott útvonalon, a Tóth József utca helyett a Sörház utcán közlekednek, nem érintik a Komló utcai megállót, helyette a Ferenc utcában a Pannónia utca előtt, illetve a Sörház utcában a Pannónia utcánál és a Diófa utcai kereszteződésnél található ideiglenes megállókban állnak meg, a Tóth József utcai megállójuk pedig a Nagytétényi úton található.

Közúti és közösségi közlekedési változások a XXII. kerületben.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

 

Gyorsabb és biztonságosabb közlekedés Budafok-Tétényben

Útépítés a Tóth József utcánál.

A BKK beruházásában körforgalom épül a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, illetve megújul az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárút is, hogy gyorsabban és biztonságosabban lehessen a kerületben közlekedni.