Péntektől változik a gyalogosközlekedési rend a Határ úti metróállomásnál

Budapest, 2023. július 6. – Megújult az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcső, ezért a Határ úti metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró július 7-étől, péntektől ismét megközelíthető rajta. Az aluljáró akadálymentesítéséhez kapcsolódva a BKK átépíti a busz- és villamos-végállomásnál lévő lépcsőt is, melyet a munkálatok idejére péntektől lezár, ezért az Üllői úton továbbra is ideiglenes gyalogátkelőhely segíti a közlekedést.

Újabb szakaszába lép a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása. A korszerűsítéshez kapcsolódva a BKK – a liftek kialakításával egy időben – átépíti a lépcsőket is. Ezért az arra közlekedők július 7-től, péntektől nem használhatják a busz- és villamosvégállomásnál lévő lépcsőt.

A metróállomás bejáratához vezető gyalogos-aluljáró az 50-es villamos végállomásánál lévő, már felújított lépcsőn közelíthető meg. A korábban kiépített ideiglenes gyalogos-átkelőhely továbbra is segíti az Üllői úton a Határ úti buszvégállomás, valamint a 42-es és az 52-es villamos végállomásának megközelítését.

 

Esélyteremtő Budapest: akadálymentes aluljárókat!

A Határ út metróállomás gyalogos-aluljárójának korszerűsítésével biztosítani lehet a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A megújulásnak köszönhetően a babakocsival, illetve a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben elérhetik az állomást. A Határ úton felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, hogy a metróállomás peronjai akadálymentesen elérhetők legyenek.