A kerékpárral és kutyával utazók számára is tartogat újdonságot a BudapestGO

Budapest, 2023. július 4.Több bérlet és jegytípus válik elérhetővé a BKK tavaly indult alkalmazásában. Már a kerékpárral vagy kutyával utazó ügyfelek bérletvásárlása is digitalizálódik, könnyebb lesz.

Bővül a BudapestGO-val elérhető termékek köre. A Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációjával júliustól a digitális jegyek és bérletek között újdonságként megjelenik a kerékpárosbérlet, a kutyabérlet és a maximum 5 főre érvényes csoportos 24 órás jegy.

Az immáron a BudapestGO-val is elérhető bérletekkel kapcsolatban fontos információ, hogy ezek csak kiegészítik az ügyfelek saját bérletét. Ezért a BKK arra kéri az utasokat, hogy

  • ellenőrzéskor mutassák fel a jegyvizsgálónak a saját bérletüket, utána pedig a kerékpáros bérletet. A kerékpárral csak meghatározott járatokon lehet utazni, melyekről itt lehet tájékozódni. A termék Budapest határán belül, és a HÉV vonalak teljes szakaszán is érvényes, a Jegyeim/Kerékpár bérlet menüpontban érhető el. Kerékpárral az erre kijelölt ajtónál lehet felszállni a BKK járataira.
  • kutyabérlet estén a BKK azt kéri, hogy egymást követően mutassák fel az utasok a saját bérletüket, majd a kutya bérletét is ellenőrzés esetén (elsőajtós felszállásnál a járművezetőnek, a metróbejáratnál, az utazás alatt pedig a jegyellenőrnek). Budapest határán belül, és az egyes agglomerációs vonalak teljes szakaszán, azaz a környéki buszokon és a HÉV-eken is érvényes a bérlet. A kutyaszállítás szabályai a mobiljegyes kutyabérletre is vonatkoznak, erről további részleteket itt lehet találni. A Jegyeim/Kutyabérlet menüpontban vásárolható meg ez a bérlet típus.

Mostantól a BudapestGO-ban is elérhető a csoportos 24 órás jegy, amelyet elég egy főnek megvásárolnia.

  • csoportos 24 órás napijeggyel maximum öt fő utazhat egy teljes napon át, korlátlanul Budapesten belül. A BKK arra kéri az ügyfeleket, hogy a csoportos jegy bemutatásakor jelezzék, hogy kik utaznak a jeggyel - erre elsőajtós járatokon, a metróbejáratnál, vagy jegyellenőrzéskor van szükség. Ez a jegytípus különösen praktikus turisták számára, hiszen a Budapest-bérletekhez hasonlóan nemcsak a BKK járművein, hanem a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ kijelölt környéki járatain is érvényes Budapesten belül, például a Kelenföldi pályaudvarról vonattal is el lehet jutni Kőbánya-Kispestre, átszállás nélkül. A Jegyeim/Napijegyek/Csoportos 24 órás jegy menüpont alatt érhető el.

A digitálisan újonnan elérhető bérletek és csoportos jegy használatára vonatkozóan bemutató videót is készített a BKK, annak érdekében, hogy segítse az ügyfeleket, hogyan kell utazni ezekkel a termékekkel:

Egyre jobb és népszerűbb a BudapestGO

A 2022 februári bevezetése óta a BKK folyamatosan fejleszti az applikációt.  A BudapestGO használata jelentősen gyorsabb lett. A BKK pontosabbá és gyorsabbá tette az útvonaltervezést, ami főleg a hosszabb és az átszállásokkal járó utazások esetén előnyös. Január óta a BudapestGO az agglomerációban élőknek is segít az utazástervezésben: a MÁV-HÉV és a MÁV-START érintett járatain kívül már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő 300–899-es számú autóbuszainak a valós idejű adatai is.

A folyamatos fejlődés eredményeként másfél évvel az indulása után a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációja átlépte a 3 milliós letöltésszámot, s ezzel a 9. legnépszerűbb magyar fejlesztésű applikáció Androidon. A BudapestGO-t aktívan használók száma is hónapról hónapra növekszik: eddig már 1,2 millióan regisztráltak az alkalmazásban. A felhasználók eddig összesen mintegy 44 millió útvonalat terveztek, és csaknem 8 millió jegyet és bérletet vásároltak. A BudapestGO felhasználóbarát működésének is köszönhetően ma már minden harmadik BKK-jegyet digitálisan vásárolnak az utasok.

Az alkalmazás legfrissebb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a bkk.hu/budapestgo oldalon érhetők el.