Ne feledje! Kedden lakossági fórumot tart a Lánchíd jövőjéről a BKK

Budapest, 2023. május 22. – Kérdése van a Lánchídról? Érdekli, hogy milyen szerepet tölthet be a felújított híd Budapest közlekedésében? A BKK május 23-án, kedden online lakossági fórumot szervez, ahol segít értelmezni a tesztidőszak forgalmi adatait, bemutatja szakmai javaslatát a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről; az érdeklődők elmondhatják az észrevételeiket és kérdezhetnek a közlekedési szakemberektől. Ne feledje: a Lánchíd jövőjéről a fővárosiak dönthetnek!

Lánchíd: forgalmi helyzet.

Folytatódik a fővárosi közlekedésszervező BKK Agóra elnevezésű rendezvénysorozata, a keddi találkozó lehetőséget ad arra, hogy a lakók és a BKK szakemberei megvitassák a felújított Lánchíd szerepét Budapest közlekedésében, és közösen válaszokat keressenek a felvetődő kérdésekre.

Az online lakossági fórum május 23-án, kedden 17 óra és 18:30 között lesz a Microsoft Teams felületén. A csatlakozáshoz szükséges link kedd reggeltől a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában lesz elérhető.

 

BKK Agóra

 

A lakossági fórumon a BKK

részletesen beszámol a Lánchíd útpályájának decemberi átadása óta gyűjtött forgalmi adatokról, illetve

a mérések eredményei alapján bemutatja szakmai javaslatát, ami szerint a jelenlegi, ideiglenes forgalmi rend legyen a végleges a felújított hídon.

 

Az eseményen részt vevők kérdéseket tehetnek fel a közlekedésszervező munkatársainak, és megoszthatják velük az észrevételeiket. A döntés a fővárosiak kezében van: a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a budapestiek határozhatnak a Budapesti Lakógyűlésen.

 

A közlekedésszervező május 2-án tette meg szakmai javaslatát

Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzéssel ellátott járművek közlekedhettek a hídon. A járdák elkészültével, a teljes megnyitás után a gyalogosok mindenképpen átkelhetnek a hídon, a BKK közlekedési szakemberei – a vizsgálati eredmények alapján – az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják.