Új útburkolat, új járdák, akadálymentes megállók Újpalotán

Budapest, 2023. április 19. – Néhány hónap múlva már nagyobb biztonságban, kényelmesebben lehet közlekedni a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ahol tavaly ősszel kezdődött nagyszabású felújítás a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában. A munka jól halad, ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozottak, az idősebbek és a kismamák már most is könnyen, akadályok nélkül használhatják a 69-es villamos Fő téri megállóit. Nemcsak az autóval közlekedők, hanem a gyalogosok is nyernek a beruházással, hiszen az útpálya felújítása mellett hamarosan mindenhol megépülnek a járdák és a szegélyek is. Az építési munkák előreláthatólag idén nyáron befejeződnek.

Újpalota, útfelújítás.

A BKK beruházásában mintegy 1,3 kilométer hosszú útszakasz újul meg Újpalotán. A nyárig tartó korszerűsítéssel jelentős változások történnek az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ezzel egy időben a BKK a Szentmihályi út egy részét is átépíti.

Akadálymentes lett a 69-es villamos Fő téri megállóhelye, ezért a járat utasainak könnyebb használniuk a járműveket; az alacsony padlós villamosokról pedig a babakocsival, a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozottak is fel- és leszállhatnak a peronoknál.

A terveknek megfelelően halad az útpályaszerkezet megújítása az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában. A BKK több helyen felújítja a járdákat és a szegélyeket, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes és biztonságos közlekedést.

Folyamatban van a közvilágítás korszerűsítése, valamint a szükséges víznyelők és csatornaaknák átépítése is.

Újpalota, útfelújítás.

 

A Szentmihályi úti átépítés még hátravan

Az építési munkák előreláthatólag nyárig tartanak, addig a BKK

valamennyi érintett útszakaszra felviszi a legfelső, úgynevezett kopóréteget jelentő hengerelt aszfaltot;

a Szentmihályi út csaknem 225 méteres szakaszán kicseréli a kötő- és kopóréteget;

három új gyalogosátkelőt alakít ki a felújítási területen, hogy a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá váljon az útszakasz, valamint

25 új fát és csaknem 6500 cserjét ültet.

Újpalota, útfelújítás.

A BKK továbbra is mindent megtesz, hogy az ott lakók és az arra közlekedők igényeit a lehető legjobban kiszolgálja, egyúttal biztosítsa a munkavégzéshez szükséges területet és feltételeket. A közösségi közlekedési járatok módosított útvonaláról a BKK korábbi közleményében tájékoztatott. A kopóréteg építésekor a Zsókavár utcában ideiglenes forgalmi változásokra kell számítani, ennek részleteiről később tájékoztat a beruházó.

Újpalota, útfelújítás.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet: a tervezett ütemben zajlanak a felújítások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK mindent megtesz a fejlesztések megvalósításáért. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák közül elkészült a Blaha Lujza tér, ütemterv szerint és költségkereten belül halad a Lánchíd felújítása. Az útfelújítási program eleme az újpesti István út és a Pozsonyi utca tervezése, a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve, illetve tavasszal kezdődik a Budakeszi út–Zugligeti út és a Budakeszi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út csomópont fejlesztésének tervezése.

A BKK egy egyszerűen használható, rendszeresen frissülő gyűjtőoldalon teszi könnyen kereshetővé és átláthatóvá az információkat az egyes projektjeiről. Ezen a linken a társaság összes érdemi beruházása – jelenleg több mint 130 projekt – megismerhető, és ez a szám folyamatosan bővül.