Blaha Lujza tér: elkészül a burkolat a Corvin Áruháznál is

Budapest, 2023. április 28. – Elkezdték bontani a Corvin Áruház állványzatát, hamarosan teljes egészében látható a kívül-belül megújuló épület homlokzata, és befejeződhet a lábazathoz záródó térburkolat lerakása. Ezzel egy időben az újjászületett Blaha Lujza téren elvégzik a szerződés szerinti, tavaszra időzített munkákat. A biztonságos térhasználat biztosítása érdekében a munkák idejére elkerítik az érintett területet.

Blaha Lujza tér.

A végéhez közeledik a Corvin Áruház külső felújítása, a kivitelező április 28-án, pénteken elkezdte bontani a homlokzatot takaró állványzatot, így hamarosan teljesen láthatóvá válik a Blaha Lujza tér szimbolikus épülete.

Az állványrendszer eltávolításának köszönhetően a szakemberek hozzáférhetnek az áruház lábazatához, hogy annak környezetében lerakják a térburkolatot. Erre korábban – a Blaha Lujza téren zajló burkolatépítéskor – nem volt lehetőség az állvány miatt.

Blaha Lujza tér.

A munkavégzés idejére a kivitelező előreláthatólag három hétre elkeríti a Corvin Áruház homlokzatának környezetében érintett területet. A BKK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a munkaterületet határoló kerítésnél elhaladva. A burkolatépítéssel egy időben lehetővé válik, hogy elvégezzék a tér átadásakor a téli időjárás miatt tavaszra időzített munkákat. Közéjük tartozik például a tér burkolatából fellövellő vízjáték és a gombaszökőkút működésének finomhangolása. A munkák nem jelentenek többletköltséget.

 

Zöldbe borult a ligetes-fás találkozóhely

Blaha Lujza tér.

A megújult Blaha Lujza teret tavaly december 10-én vehették birtokba az arra közlekedők. A részműszaki átadás-átvétel folyamatának lezárulta után a BKK arról tájékoztatott, hogy még lehetnek kisebb, kiegészítő munkák a téren, amelyek nem befolyásolják a használhatóságát.

Az újjászületett Blaha Lujza tér népszerű találkozóhely lett, a jó idő beköszöntével zöldbe borultak a fák lombkoronái, kihajtottak a cserjék és az évelő növények. Az új zebrák, a MOL Bubi-állomások, a Mobi-pont, a kialakított közösségi terek mind azt a célt szolgálják, hogy Budapest otthonos, élhetőbb város legyen.

Blaha Lujza tér.

A Blaha Lujza tér korszerűsítéséről a BKK oldalán találni információkat, a csaknem másfél évig tartó felújítás jelentősebb eseményeiről egy idővonalon tájékozódhatnak.