Visszanyerte eredeti formáját a Clark Ádám téri körforgalom

Budapest, 2022. november 21. – November 21-étől, hétfőtől – formáját tekintve – már az eredeti, nagy körforgalmat használhatják a Clark Ádám téren közlekedők, a hétvégén ugyanis befejeződött a tér helyreállításának első szakasza. Az ideiglenes forgalmi változásokkal járó, jelentősebb útépítési munkák a november 26–27-i hétvégén folytatódnak.

Clark Ádám tér helyreállítása.

(A fotók a hétvégi munkavégzés során készültek)

 

A kivitelező szakemberei a november 19–20-i hétvégén felmarták a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes körforgalom aszfaltját, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát, emellett geodéziai kitűzésekkel elkezdték a szegélyek és a szigetek visszaépítését.

Clark Ádám tér helyreállítása.

A legfelső aszfalt kopóréteg – az időjárástól függően – a november 26-27-i hétvégén kerül fel, amikor az útépítési munkák miatt ideiglenesen újra lezárják az átmenő forgalom elől a teret. Ekkor festik fel a burkolati jeleket is az útra. A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan fog bekerülni a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd.

Clark Ádám tér.

 

Folyamatban van a közvilágítás megújítása

Clark Ádám tér helyreállítása.

A Lánchíd felújítása továbbra is ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad:

a kivitelező szakemberei teljesen elbontották a pesti pilont körülölelő állványzatot, és elkezdték a megújult világítótestek felszerelését: már a helyükre kerültek a pesti és a budai kapuzat alá függesztett kandeláberek;

a híd „feldíszítését” hamarosan a pesti oldali és a mederkandeláberek elhelyezésével, majd a pesti korzókorlátok és parti lámpatestek visszaépítésével folytatják.

Clark Ádám tér helyreállítása.

A tervek szerint december közepére a budai oldal díszes bronzkandeláberei is a helyükre kerülnek. Az első világítóoszlopokat még az átkelő tavaly júniusi teljes lezárásakor emelték le a hídfőről. A történelmi, díszes világítótesteket az elmúlt hónapokban gondos és aprólékos munkával rekonstruálták és restaurálták a szakemberek.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
folyamatosan dolgoznak a hídon és környezetében

Clark Ádám tér helyreállítása.

A Lánchíd felújítása már nem tűrt halasztást, ezért 2021 tavaszán elkezdődött az A-Híd Zrt. kivitelezésében a dunai átkelő rekonstrukciója. A tervek szerint 2023 őszéig tartó kivitelezés többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők, a felújítás eddigi jelentősebb eseményeit pedig ezen a linken, idővonal formájában érhetik el.