Ne feledje: változik a forgalmi rend a Clark Ádám térnél a körforgalom átépítése miatt!

Budapest, 2022. november 24. – Hétvégén folytatódnak a forgalmi változásokkal járó, jelentős útépítési munkák a Clark Ádám téren. A körforgalom helyreállítása miatt a teret november 26–27-én ideiglenesen lezárják a forgalom elől. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 16-os, a 105-ös, valamint a 916-os és a 990-es autóbusz – módosított útvonalon járnak.

Clark Ádám tér, illusztráció.

Útépítési munkák miatt szombaton várhatóan 0:00-tól hétfő 4:30-ig a Clark Ádám tér teljesen le lesz zárva az átmenő forgalom elől. A lezárás ideje alatt az Alagút felől csak a Hunyadi János út felé lehet behajtani, a Lánchíd utca és a Fő utca térhez csatlakozó útszakaszai zsákutcák lesznek.

November 21-étől, hétfőtől – formáját tekintve – már az eredeti, nagy körforgalmat használhatják a Clark Ádám téren közlekedők, a hétvégén azonban folytatódik a tér helyreállítása. Tovább építik a forgalomelválasztó szigeteket és szegélyeiket, felkerül a legfelső aszfalt kopóréteg, majd a szakemberek felfestik a burkolati jeleket az útra. A virágágyás kialakításához szükséges humusz időközben bekerült a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd.

Clark Ádám tér, térkép.

 

Módosul hétvégén az autóbuszok útvonala

A Clark Ádám tér ideiglenes lezárása miatt az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon járnak.

 

• A 16-os autóbuszra a Clark Ádám téren a Hunyadi János út elején kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet fel- és leszállni.

 

• A 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körúton közlekedik, ezért nem érinti a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállóhelyet, megáll azonban az 5-ös és a 178-as autóbusz Alagút utca és Dózsa György tér megállójánál. Az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös autóbusz az Attila úton jár, nem érinti a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállóhelyet, megáll ugyanakkor az 5-ös és a 178-as autóbusz Szarvas tér és Dózsa György tér megállójánál.

 

A 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszok péntekről szombatra virradó éjszakától hétfő hajnalig közlekednek megváltozott útvonalon.

 

• A 916-os autóbusz az Uránia felé a Krisztina körúton, a Széll Kálmán tér felé pedig az Attila úton közlekedik, ezért egyik irányban sem érinti a Várkert Bazár megállóhelyet, továbbá az Uránia felé a Clark Ádám teret sem. A Széll Kálmán tér felé közlekedő 916-os autóbusz az 5-ös és a 178-as autóbusz Szarvas tér és Dózsa György tér megállójánál, valamint a Clark Ádám térnél a Hunyadi János út elején kialakított ideiglenes megállóhelynél áll meg.

 

• A 990-es autóbusz Rákoskert felé a Halász utca és a Döbrentei tér között a budai alsó rakparton közlekedik, ezért nem érinti a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállóhelyet, megáll azonban a Fő utcában a Halász utcai csomópont előtt, a budai alsó rakparton a Clark Ádám térnél és a Várkert Bazárnál kialakított ideiglenes megállóhelyeknél. A Normafa felé közlekedő 990-es autóbusz az Attila úton éri el a Széll Kálmán teret, onnan Batthyány téri betéréssel közlekedik tovább a Vérmező út–Batthyány utca–Csalogány utca útvonalon, ezért nem érinti a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér és a Halász utca megállóhelyet, a terelt szakaszon viszont valamennyi érintett megállóhelyen megáll, a Batthyány téren pedig a 11-es és a 111-es autóbusz megállójában lehet fel- és leszállni.

 

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

A Lánchíd korszerűsítésével kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők, és a felújítás eddigi jelentősebb eseményeit ezen a linken, idővonal formájában érhetik el.