Befejeződött a Clark Ádám téri körforgalom visszaépítése

Budapest, 2022. november 28. Helyreállították a Clark Ádám téri körforgalmat: november 26-án, szombaton elkészült az aszfalt kopóréteg, másnap pedig felfestették a forgalomtechnikai jeleket is a szakemberek. Ezzel befejeződtek a budai oldalon a legutóbbi két hétvégére időzített jelentős útépítési munkák. Eközben a Lánchíd korszerűsítése továbbra is az ütemtervnek megfelelően halad.

Befejeződött a Clark Ádám téri körforgalom visszaépítése

A Lánchíd felújításához kapcsolódva a tavaly májusban ideiglenesen kialakított Clark Ádám téri körforgalom aszfaltját a 2022. november 19–20-i hétvégén marták fel, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát.

Befejeződött a Clark Ádám téri körforgalom visszaépítése

Hétvégén (november 26–27.) az aszfaltozáson, valamint a burkolati jelek felfestésén túl megépült a forgalomelválasztó szigetek többsége és azok szegélye is. A virágágyásba már bekerült a növényzet visszatelepítéséhez szükséges humusz. A következő hetekben a forgalom fenntartásával befejezik a tér még hátralévő kisebb építési munkáit, és még december közepe előtt visszatelepítik a téli időjárásnak megfelelő növényzetet, illetve füvesítenek a tér közepén.

Térképen a Clark Ádám tér

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
folyamatosan dolgoznak a hídon és környezetében

A Lánchíd

A Lánchíd felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad:

a kivitelező szakemberei a pesti után a budai pilont körülölelő állványzat útpálya fölötti részét is teljesen lebontották, véget értek tehát a jelentősebb kőmunkák a magasban, de az útpálya körüli, illetve alatti részeken még tartanak;

hamarosan lebontják a budai parti nyílásban lévő festősátrat, mert ezen a területen már befejeződött az alsó láncszakaszok és a híd acélszerkezetének korrózióvédelme;

folyamatosan szerelik a helyükre a merevítőtartót fedő recés lemezeket az útpálya és a járdák között.

A Lánchíd

A Lánchíd felújítása már nem tűrt halasztást, ezért 2021 tavaszán elkezdődött az A-Híd Zrt. kivitelezésében a dunai átkelő rekonstrukciója. A tervek szerint 2023 őszéig tartó kivitelezés jövőre többek között a már átépített járdákon, a hídfőkben, valamint a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők, a felújítás eddigi jelentősebb eseményeit pedig ezen a linken, idővonal formájában érhetik el.