Új funkciókkal fejlődik, és gyorsabb lett a BudapestGO

Budapest, 2022. október 6. – Újabb kényelmi funkciókkal frissült a Budapesti Közlekedési Központ applikációja, a BudapestGO. A már több mint másfél millió felhasználóval rendelkező alkalmazással az ügyfelek még pontosabban tervezhetik meg utazásaikat és a fejlesztéseknek köszönhetően gyorsabban használhatják. Akinek nincs beállítva az automatikus frissítés, azoknak az új funkciók aktiválásához mindenképp frissíteni kell az applikációjukat.

 

A Budapesti Közlekedési Központ, ahogy ígérte, folyamatosan fejleszti a februárban debütált alkalmazását, a BudapestGO-t. Az ügyfelek visszajelzései alapján október első napjaiban több újdonság is bekerült a BKK népszerű applikációjába.

 

Útvonaltervezés járművön utazva

Egy nemzetközi szinten is egyedi, új funkcióval bővült a BudapestGO, amely „Járműről tervezek” elnevezéssel szerepel az applikációban. Ezentúl már menet közben, kényelmesen - akár egy váratlan torlódás közben is - új útvonalat lehet tervezni. Ennek köszönhetően az ügyfél valós, percre pontos adatot kap az érkezésre vonatkozóan, mert az alkalmazás a járművön való tartózkodást is figyelembe veszi az útiterv megadásakor. Így például nem irányít el gyalog a következő megállóig vagy nem akar felszállítani a következő járatra. 

 

Járműtípusok szűrése

A BudapestGO-val ezentúl a járműtípusokat is szűrni lehet, az ügyfelek válaszhatnak földalatti, földfelszíni vagy kötöttpályás járatok közül. Ez a funkció segíthet a nehezebben mozgó vagy kerekesszékkel közlekedő ügyfeleknek, hogy számukra ideálisabb, akadálymentes útvonalakat tervezzenek, emellett például a kisgyermekes családoknak vagy turistáknak lehetőségük lesz a felszín feletti járatokkal kalkulálni.

 

Gyorsabb az app

Az alkalmazás megnyitása gyorsabb lett, az eddigihez képest telefontípustól függően 1-3 másodperccel rövidebb betöltést biztosít a felhasználóknak. Ennek köszönhetően az utasok kevesebb idő alatt tervezhetik meg utazásaikat, vásárolhatnak jegyet vagy bérletet, és hamarabb tudják felmutatni digitális termékeiket.

 

Folyamatosan fejlődik a BudapestGO

A februárban indult applikáció kényelmi funkciói miatt rövid idő alatt népszerű lett az ügyfelek körében: az alkalmazás az utazástervezés mellett egyszerű és gyors megoldást nyújt a jegy- és bérletvásárlásban is. Az ügyfelek visszajelzései alapján a widget az egyik legkedveltebb kényelmi funkció, amellyel egy mozdulattal a telefon képernyőjére helyezhető a jegy vagy a bérlet, így azonnal kéznél van. Az automatikus bérlethosszabbítási lehetőségnek köszönhetően mindig lesz érvényes bérlete az utasnak, nem kell észben tartani a lejárat dátumát.

Májusban a BudapestGO új funkciókkal bővült, amelyeknek köszönhetően az applikáció még jobb és pontosabb tervezést nyújt a kerékpárral közlekedőknek, sőt elérhetővé vált a telebusz és a telefogas szolgáltatása is.

Dinamikusan növekszik az alkalmazás használata: a BudapestGO-t már több mint másfél millió ügyfél használta jegyvásárlásra, bérlethosszabbításra és útvonaltervezésre a közösségi közlekedésben vagy kerékpárral utazva. Az egykori FUTÁR applikáció havi másfél milliós átlagához képest a BudapestGO-val szeptemberben már több mint 3,4 millió utazást terveztek.

A BudapestGO applikáció legújabb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a bkk.hu/budapestgo oldalon érhetők el.