Kezdje velünk a napját! – Kerékpáros- és gyalogosreggeli a BKK-val csütörtökön

Budapest, 2022. szeptember 21. – Jöjjön, és reggelizzen a BKK-val! A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai Kerékpáros- és gyalogosreggelire várják a társaság ügyfeleit szeptember 22-én, csütörtökön reggel 7 és 9 óra között a Városháza parknál található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett. Az Autómentes Napon helybe hozzuk a koncertélményt is: a Szent Gellért téri metróállomáson metrókoncertre várja a közönséget Havai Gábor.

Korábbi bringásreggeli.

(A fotó illusztráció)

 

Az Autómentes Nap alkalmából Kerékpáros- és gyalogosreggelin vendégeli meg a munkába vagy iskolába indulókat a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ. 2022. szeptember 22-én, csütörtökön reggel 7 és 9 óra között péksüteménnyel, gyümölccsel, innivalóval és MOL Bubi kvízjátékkal várnak minden gyalog, kerékpárral, MOL Bubival, vagy rollerrel érkezőt Budapesten, a Városháza Parknál található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

A helyszínen a „Budapest – biciklivel a városban” térkép legfrissebb kiadását is megkaphatják az érdeklődők. A BKK Ügyfélközpontjaiban és online is elérhető térkép az ajánlott kerékpáros útvonalak részletes bemutatása mellett hasznos információkat kínál a közösségi közlekedéssel és kerékpárral történő kombinált utazásokról és a MOL Bubi használatáról is. A kiadvány mind a tapasztalt, mind a városi kerékpározásban kezdő közlekedők számára szakszerű segítséget nyújt Budapest kiváló kerékpáros adottságainak megismeréséhez.

Az M4-es metró vonalán ugyanezen a napon igazi metrókoncert-élményt kínálnak az Autómentes Nap szervezői. Nem kell Londonig vagy Barcelonáig utazni érte: a Szent Gellért téri metróállomáson reggel 8 órától díjmentes élőzenei koncertet tartanak. A fellépő Havai Gábor, aki közvetlen és bohém stílusával könnyen megtalálja a hangot közönségével. Saját szerzeményeit és kedvenc angolszász dalait játssza. Egy szál gitárral, énekkel és lendületes dinamikával varázsol hangulatot hallgatóinak. Zenéjében a pop, a rock és az alternatív stílusok keverednek.

 

Az Európai Mobilitási Hétről

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. A rendezvénysorozat célja a fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, valamint egy élehető és környezetbarát város létrehozása - ahol az ember és a városlakó áll a középpontban. E célok eléréséhez az egyik legfontosabb eszköz a fenntartható közlekedési módok támogatása és a használati arányuk növelése. Ebben kiemelt szerep hárul a közösségi közlekedésre mint a fenntartható közlekedés „gerincére”, melyhez szorosan kapcsolódnak a kis helyigényű, fenntartható aktív-és mikromobilitási módok, valamint a megosztott mobilitási szolgáltatások.

Ehhez kapcsolódóan egyre több, kerékpáros közlekedést segítő infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztés valósul meg, legyen szó akár MOL Bubiról, az elmúlt időszakban átadott 500 Mobi-pontról, új kerékpártámaszokról, a BudapestGO integrált útvonaltervezőjéről vagy az új kerékpársávokról, amelyek a fenntartható közlekedési módok számára teremtenek vonzó szolgáltatási csomagot. Részben a már megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően is egyre többen és egyre többször közlekednek kerékpárral a fővárosban, melyet bizonyítanak az elmúlt időszakban megdőlt rekordok is. Ezzel kevesebb károsanyag kerül a levegőbe, csökken a város zajterhelése, valamint a kisebb helyigénynek köszönhetően lehetővé válik, hogy a közterületeken nagyobb hely maradjon találkozási pontok, zöldfelületek, teraszok kialakítására, amelyek jobban szolgálják a helyiek és az ide látogatók igényeit.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb hazánkban is. A BKK idén egy vadonatúj trolijárat beindításával, 110 új MOL Bubi biciklivel és az 500 Mobi-pont kialakításával indította a hetet, ami szeptember 22-én, az Autómentes Nappal zárul.

Az Európai Mobilitási Hét részletes fővárosi programja elérhető a bkk.hu/mobilitasihet2022 oldalon.