Friss reggelivel és izgalmas kvízjátékokkal várta a BKK a fővárosiakat

Budapest, 2022. szeptember 22. – A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat megbízásából érdekes reggeli programokat rendezett a kerékpárral vagy gyalog érkező ügyfelei számára az Európai Mobilitási Hetet záró Autómentes Napon. A ma reggeli órákban a Városháza parknál található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett reggelizhettek vagy akár kvízjátékokban is részt vehettek a fővárosiak.

Autómentes nap.

A Budapesti Közlekedési Központ az Autómentes Napon rendezett mai kerékpáros- és gyalogosreggelin ismét friss péksüteményekkel és gyümölcsökkel várta azokat, akik saját bringával, MOL Bubival vagy gyalog indultak munkába és iskolába.

A Fővárosi Önkormányzat felkérésére rendezett eseményen a Városháza Parknál található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a BKK kvízjátékán a résztvevők különböző ajándékokat nyerhettek, ráadásul a főváros legfrissebb kerékpáros térképéből is kaphattak egy példányt.

Budapesten már évtizedes hagyománya van a kerékpáros reggeli programoknak, az elmúlt években több mint 150 ezren vettek részt hasonló rendezvényeken városszerte.

 

Autómentes Nap az Európai Mobilitás Hét csúcspontján

Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A programsorozat minden évben kiemelten foglalkozik egy-egy témakörrel. Az idén, szeptember 16. és 22. között tartott rendezvény mottója a „Jobb kapcsolatok”, ami közlekedésszakmai szempontból is sokrétű jelentéssel bír. Egyrészről szimbolizálja az olyan szakemberek együttműködését, akik tudásukkal növelik a fenntartható mobilitással kapcsolatos tudatosságot, másrészről célként tűzi ki a kapcsolatteremtést a már ismert csoportok és az új közösségek között.

Az Európai Mobilitási Hetet ezúttal is érdekes rendezvények színesítették. Több világváros – London, Barcelona – után már Budapesten is egyre gyakoribbak a közösségi közlekedés állomásain az ingyenes élőzenei koncertek. A Közlekedési Kultúra Napja után a mai Autómentes napon is fellép Havai Gábor, aki egy szál gitárral saját szerzeményeit és kedvenc angolszász dalait játssza a hallgatóság számára az M4-es metró Szent Gellért téri állomásán.

Az Európai Mobilitási Hét során a BKK sátrainál az érdeklődők megismerkedhettek a BudapestGO alkalmazással, meghallgathatták a BKK munkatársainak városi kerékpározásról és fenntartható közlekedésről szóló szemléletformáló előadásait.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK is komoly erőfeszítéseket tesz a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítésére, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsi helyett, a közösségi közlekedés eszközeit. A BKK idén egy vadonatúj trolijárat beindításával, a Karolina út teljes hosszában kialakított új kerékpársávval, 110 új MOL Bubi biciklivel és az 500 Mobi-pont kialakításával indította a hetet, ami ma az Autómentes Nappal zárul.