Változások a közösségi közlekedésben szeptember 1-től

Budapest, 2022. augusztus 31. Az iskolakezdéstől újra a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai a fővárosban. Szeptember 1-től – a menetrendváltás mellett – néhány más változással is számolnia kell a BKK ügyfeleinek, többi között az átszállási kapcsolatok javítása érdekében módosul az M3-as metró megállási rendje a Göncz Árpád városközpontnál.

 

 Szeptember 1-től az alábbi közösségi közlekedési változásokra kell készülni:

  • A metró és a pótlóbusz közti könnyebb átszállás érdekében változik az M3-as metró megállási rendje a Göncz Árpád városközpontnál: minden nap üzemkezdettől 13:00-ig a szerelvények a Kőbánya-Kispest irányú peronra érkeznek, és onnan is indulnak vissza Újpest-központ felé. Délután és este, 13:00-tól üzemzárásig a vonatok továbbra is az Újpest-központ irányú peronhoz érkeznek, majd onnan indulnak visszafelé. Ezzel az intézkedéssel az észak felől metróval érkező és a belváros felé átszálló utasok, illetve az 1-es villamosra Kelet-Pest és Dél-Buda irányába átszálló utasok eljutási körülményeit javítja a BKK a legforgalmasabb időszakokban: a változásnak köszönhetően gyorsabban és kényelmesebben, a metróvágányok alatti aluljárón való átkelés nélkül lehet átszállni a metróról a pótlóbuszra.
  • Módosul a 93-as, a 93A, a 132E és a 136-os buszjáratok menetrendje: a buszok összehangolva indulnak szeptembertől, ezzel Kőbánya-Kispest és az Üllői úti lakótelep, illetve a Havanna-lakótelep között kedvezőbb, ütemes kiszolgálást biztosít a BKK.  A járatok szeptember 1-től érvényes menetrendjét a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazáson keresztül lehet elérni. 
  • A 123-as busz közlekedési rendje igazodik a soroksári IKEA nyitvatartásához: a késő esti órákban, a lakberendezési áruház nyitvatartási idején kívül a buszok csak Soroksár, Auchan áruházig közlekednek.
  • Az Örs vezér tere és Árpádföld között közlekedő 31-es buszon hétköznapokon ezentúl csuklós járművek közlekednek az utasforgalmi igényekhez igazított menetrenddel.
  • Újraindul a 254M gyorsjárat a XVIII. kerület és a Boráros tér között, illetve csúcsidőben gyakrabban indul a 79M trolibusz. Erről a BKK oldalán találni bővebb információt.

Szeptembertől változik a BKK üzletszabályzata is, amelynek részletei érvénybelépést követően megismerhetők a társaság weboldalán.

A járatok tanítási időszakban érvényes menetrendje a BKK oldalán érhető el. Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.