Újraindul a 254M busz, gyakrabban jár a 79M trolibusz szeptembertől

Budapest, 2022. augusztus 31.  Az ügyfelek visszajelzéseit figyelembe véve két járat közlekedési rendje is megváltozik szeptembertől: újra jár a Boráros tér és a XVIII. kerület között a 254M buszjárat, valamint gyakrabban közlekedik majd a 79M trolibusz. A módosításoknak köszönhetően a XVIII. és a XIII. kerület lakói gyorsabban elérhetik a belvárost. A járatok iskolakezdéstől érvényes menetrendje a BKK oldalán érhető el.

 

Újraindul a 254M busz

Gyorsabban érhetik el a pesti belvárost a Krepuska Géza-telep (Alacskai úti lakótelep) és Pestszentimre lakói szeptember 1-től, csütörtöktől: az ügyfelek és a XVIII. kerületi Önkormányzat kérésére újra közlekedik a 254M autóbusz a Boráros tér és az Alacskai úti lakótelep között.

A 254M gyorsjárat csak csúcsidőben közlekedik, 13-20 percenként indulnak a buszok a végállomásokról. A járat reggel a Népligethez közlekedő 254E, délután a Boráros térről induló 54-es busszal összehangolva közlekedik. A buszjárat – az ügyfelek visszajelzéseinek figyelembevételével – az eddiginél több helyen áll meg. szeptembertől, így a Haller utcánál, a Kén utcánál, a Táblás utcánál és a Bethlen Gábor utcánál is fel lehet szállni a buszokra.

 A 254M járat indulásával egyidejűleg a 254E járat menetrendje is változik. A 254E és a 254M busz menetrendje a BKK oldalán érhető el.

Gyakrabban jár a 79M trolibusz

 A XIII. kerületi Dagály utcai lakótelep és a Vizafogó-lakótelep közösségi közlekedési elérése is javul szeptembertől: az ügyfelek visszajelzései és az utasforgalmi adatok alapján a 79M trolibusz csúcsidőben az eddigi 15 perc helyett 10 percenként indul majd. Ennek köszönhetően könnyebben elérhetők lesznek a Dózsa György út térségében található irodaépületek és lakóházak.

A 79M trolibuszvonal fejlesztése az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódva valósult meg: a korábbi 79-es trolibusz vonalát hosszabbították meg a Népfürdő utcán át a Dagály utcai lakótelep felé, így a Göncz Árpád városközpont és a Vizafogó-lakótelep is közvetlen elérhetőséget kapott a Keleti pályaudvar környékével. A vonalhosszabbítás a rendelkezésre álló önjáró trolibuszoknak köszönhetően valósult meg: a Dráva utca és a Dagály utcai lakótelep között nem épült felsővezeték, az adott szakaszon akkumulátorral működnek a járművek. 

A 79M trolibusz menetrendje a BKK oldalán érhető el.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO  alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt, jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.