Közösségi közlekedési fejlesztések a XI. kerületben

Budapest, 2022. július 1. – Jelentősen javulnak a XI. kerületi Tóváros lakópark és a Kamaraerdő közösségi közlekedési kapcsolatai a BKK fejlesztésének köszönhetően. Július 2-tól, szombattól a Tóváros lakóparkot érintő, Kelenföld vasútállomás és a Kamaraerdő között közlekedő 187-es busz az eddiginél jelentősen gyakrabban jár. Változik a 87-es busz közlekedése is, amely a Kamaraerdő és a Mechanikai Művek között a kora reggeli, illetve az esti órákban csak akkor közlekedik, ha azt külön kérik a BKK ügyfelei. Új betétjárat is indul 87A jelzéssel a Kamaraerdő és Kelenföld vasútállomás között.

A 187-es busz július 2-tól, szombattól a hétköznapi csúcsidőszakokban jóval gyakrabban indul az eddig megszokottnál. A járat reggelente a Tóváros lakópark (Kőérberek) felől Kelenföld vasútállomás felé 12 percenként, míg délután az ellenkező irányba 20 percenként közlekedik. 

Ebben az időszakban a Budaörsi repülőtér és Kelenföld vasútállomás között a gyorsabb eljutást biztosító buszok a forgalmasabb irányban - reggel Kamaraerdő, délután pedig Kelenföld felé - változatlan követési idővel járnak. Csúcsidőszakban minden második 87-es busz 87A jelzéssel Kamaraerdő és Kelenföld vasútállomás között közlekedik. A járat a Kamaraerdő és a Mechanikai Művek közti megállókat nem érinti.

A menetrendi fejlesztéseket a BKK az ügyfelek visszajelzése, a XI. kerülettel történt egyeztetés, valamint a rendszeres utasforgalmi mérések eredményei alapján valósítja meg.

 

Korán reggel és este Telebusz-rendszer a 87-es vonalon

A BKK július 2-tól, szombattól a 87-es busz Kamaraerdő és a Mechanikai Művek közötti szakaszán mindennap reggel 6:00 előtt, valamint este 19:30 után Telebusz-rendszert vezet be. Tehát ebben az időszakban a buszok csak külön kérésre közlekednek, mivel ezekben az időszakokban rendkívül alacsony a járatok kihasználtsága a térségben. Az utazási igény jelezhető a BudapestGO alkalmazáson keresztül, a BKK oldalán, illetve a BKK Ügyfélszolgálatán, a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon. Az igényvezérelt Telebusz szolgáltatásról bővebben a BKK oldalán olvashat.

A járatok menetrendje a BKK oldalán, illetve a BudapestGO alkalmazásban érhető el.