Első ajtós felszállás hétvégente a 133E busz budai szakaszán

Budapest, 2022. július 15. – Csak az első ajtón lehet felszállni július 16-tól, szombattól hétvégente a 133E autóbuszra a Szent Gellért tér - Műegyetem M megálló és Nagytétény, Erdélyi utca végállomás közötti szakaszon. A Március 15. tér és Újpalota, Nyírpalota út között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől – emelt áron – tud vásárolni.

133E autóbusz.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve az Újpalota, Nyírpalota út és a Nagytétény, Erdélyi utca között közlekedő 133E autóbusz budai szakaszán vezeti be az első ajtós közlekedési rendet, kizárólag hétvégi napokra július 16-tól, szombattól. A teljes budai szakaszon (Nagytétény, Erdélyi utca – Szent Gellért tér - Műegyetem M) hétvégente csak az első ajtónál lehet felszállni a járművekre, az utazási okmányok meglétét és érvényességét a járművezetők ellenőrzik.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a 133E busz teljes vonalán.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

A BKK továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.