Első ajtós felszállás a 109-es buszon

Budapest, 2022. július 15. – Csak az első ajtón lehet felszállni július 18-tól, hétfőtől a 109-es autóbuszra. A felszállási rend a vonal teljes hosszán, a Batthyány tér M+H és Óbuda, Bogdáni út között minden megállóban és a végállomásokon, a hét minden napján érvényes. Az ellenőrzésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, valamint jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete a járműveken. Akinek nincs jegye, továbbra is tud a járművezetőtől vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Batthyány tér és az Óbuda, Bogdáni út között közlekedő 109-es autóbusz teljes vonalára, a hét minden napjára kiterjeszti az első ajtós felszállási rendet július 18-tól, hétfőtől. A buszokra csak az első ajtónál lehet felszállni, az utazási okmányok meglétét és érvényességét a járművezetők ellenőrzik.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

A BKK továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.