Büntették az alkoholfogyasztást a 36-os busz vonalán ellenőrző rendőrök

Budapest, 2022. július 3. Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A mostani akció a 36-os busz vonalán zajlott, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. június 30-án, csütörtökön ellenőrizték a 36-os buszt, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során az egyenruhások nem tapasztaltak a buszon jogsértést, a megállókban és azok környékén azonban közterületen való alkoholfogyasztás miatt öt esetben szabálysértési feljelentést tettek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

A június 30-i ellenőrzésről készült videót ezen a linken lehet megnézni.