Változik a gyalogos és a közúti közlekedés a Határ úti aluljárónál

Budapest, 2022. június 2. – Újabb szakaszába lépett a BKK beruházásában a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása, ezért a csomópontban korlátozni szükséges a gyalogos-, előreláthatóan június végétől pedig a közúti forgalmat. A másfél évig tartó korszerűsítésnek köszönhetően akadálymentes lesz az aluljáró.

Ütemezetten zajlanak a Határ úti gyalogos-aluljáróban a bontási munkák, azok előrehaladása miatt a kivitelező június 1-jén, szerdán hozzálátott a munkaterület elkerítéséhez az üzletsoroknál és az üzemi térnél. A BKK bérlet- és jegyautomatái továbbra is elérhetők, a fővárosi közlekedésszervező ugyanakkor kéri az arra járókat, hogy fokozottan figyeljenek.

A Budapesti Közlekedési Központ az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsíti a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál. A felújítás ideje alatt a Határ úti metróforgalom biztosítva marad, a szakemberek úgy szervezik a kivitelezést, hogy minél kevésbé akadályozzák az arra járók közlekedését.

A munkák miatt a felszínen is korlátozásra kell számítani. Előreláthatóan június végétől nem lehet közlekedni az Üllői út és a Vak Bottyán utca közötti jobbra kanyarodó sávon a lift építéséhez szükséges felvonulási terület miatt. A lezárás nem érinti a kerékpárút átvezetését. Az 50-es villamos peronja mellett lévő buszmegállók megmaradnak.

A felújítás előrehaladásáról, valamint a későbbi korlátozásokról a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan tájékoztatást ad.

 

Esélyteremtő Budapest: akadálymentes aluljárókat az M3-as metró vonalára!

Az M3-as metró akadálymentesítésének részeként a Határ út metróállomásnál lévő gyalogos-aluljáró korszerűsítésével biztosítani lehet a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A megújulásnak köszönhetően a babakocsival, illetve nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben érhetik el az állomást. A Határ úton a többi között felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így a peronok akadálymentesen elérhetővé válnak. Ezen az oldalon érdemes megnézni, hogyan lesz egyre akadálymentesebb Budapest.