Másodjára is debütál a fővárosi síneken egy több mint 60 éves villamos

Budapest, 2022. június 10. – Egy igazi ritkaság is forgalomba áll ezen a hétvégén az N18-as villamosvonalon: felújítása után először szállít utasokat június 11-én, szombaton az egyirányú Bengáli Budapesten. A 3720-as pályaszámú villamossal már többször találkozhattak a fővárosiak, de a mostani hétvége az első alkalom arra, hogy utazhassanak az FVV csuklós villamosának prototípusán.

A jármű több mint hatvan éve, 1961-ben gördült ki először a budapesti sínekre, és már abban az időben is nagy feltűnést keltett: modern formájával és különleges színvilágával hamar belopta magát a budapestiek szívébe.

 

 

Az elefántcsont-meggypiros színű villamos felépítése ma már szokatlan a budapestieknek: csak az egyik oldalán vannak ajtók, és egy vezetőállása van. Ma már nem közlekednek a fővárosban ilyen felépítésű járművek a napi forgalomban, de a BKV Zrt. tulajdonában továbbra is van egy.

A 3720-as pályaszámú villamossal június 11-én, szombaton lehet találkozni az N18-as vonalon. A Szent János Kórház és a Csóka utca között közlekedő járat menetrendje a BKK oldalán érhető el.

 

 

Egész hétvégén közlekedik az N19-es nosztalgiavillamos is a Deák Ferenc tér – Szent Gellért tér – Katinyi mártírok parkja (Óbuda) útvonalon. Ezen a hétvégén egy több mint százéves BKVT S típusú motorkocsival, a BSZKRT időszak egyik jellemző járművével, a 1820-as pályaszámú villamossal utazhatnak az érdeklődők. Az N19-es villamos szombaton és vasárnap is az ezen a linken elérhető menetrend szerint közlekedik. A nosztalgiajáratokkal kapcsolatos információk a BKK – Nosztalgia oldalon érhetők el.

 

 

Ezen a hétvégén is közlekedik a városnéző villamos a 19-es villamos vonalán, ahol angol és magyar nyelvű tájékoztatók hangzanak el a főváros nevezetességeiről. A járat menetrendje a BKK weboldalán érhető el.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK értékesítő pontjain, de a járművek személyzeténél is kaphatók. A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, -napijeggyel vagy -bérlettel igénybe vehető, amely legkényelmesebben a BudapestGO applikációban vásárolható meg.