Ezen a hétvégén még szabad a rakpart

Budapest, 2022. június 17. – Két napra ismét megnyílik az érdeklődők előtt a pesti alsó rakpart a Margit híd és a Közraktár utca között. Utána azonban – tervezetten augusztus közepéig – hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni ezen az útszakaszon.

Hétvégi rakpartnyitás

Június 18-án és 19-én újra a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyóké a pesti alsó rakpart. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a hétvégén – a már bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot autómentes környezetben. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

Hétvégi rakpartnyitás

 

Változás a budai alsó rakpart új forgalmi rendje miatt

A nyáron előreláthatólag augusztus közepéig szünetel a gyalog vagy mikromobilitási eszközzel közlekedők előtt történő hétvégi megnyitás. A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt június 20-tól, hétfőtől ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.


Minden, amit a budai alsó rakpart ideiglenes lezárásáról tudni érdemes – videó

Ez idő alatt a pesti alsó rakparton a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni, a 105-ös és a 178-as autóbuszok pedig ugyanúgy a Jane Haining rakparton közlekednek a Gyöngyösi utca végállomás felé.