Két napig ismét szabad a rakpart

Budapest, 2022. április 22. – Ezen a hétvégén is megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők április 23-án és 24-én a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt autómentes környezetben használhatják.

A hétvégén újra a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyóké a pesti alsó rakpart. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

A rakpart idén először a hosszú hétvégén, április 15-től 18-ig nyílt meg az érdeklődők előtt a Margit híd és a Közraktár utca között.

 

Szombaton számítani kell a kerékpáros felvonulás résztvevőire

Április 23-án, szombat délután rendezik az I bike Budapest kerékpáros felvonulást, amelynek az útvonala – a Margit híd és az Erzsébet híd között – érinti a hétvégi rakpartnyitás helyszínét. A rendezvény résztvevői előreláthatóan 15:30 és 16:30 között haladnak végig ezen a rakpartszakaszon, ezért a BKK kéri az arra járókat, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit, ha közelednek a kerékpáros felvonulás résztvevői, a menet idejére hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek saját, valamint mások testi épségére.