Újra járnak a nosztalgiavillamosok a hétvégétől

Budapest, 2022. május 5. – Május 7-től, szombattól hétvégente ismét forgalomba állnak a nosztalgiavillamosok a fővárosban. A járművek a belváros és Óbuda között, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Batthyány tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon, N19-es jelzéssel közlekednek. A nosztalgiavillamosok menetrendje a BKK oldalán érhető el.

Május 7-én, szombaton egy ikonikus budapesti járművel, az eredeti állapota szerint felújított, barna, favázas 611-es villamossal, vasárnap pedig egy Hollandiát is megjárt, a 70-es évek világát idéző, eredetileg azonban 1906-os gyártású, 2624-es acélvázas, kéttengelyes villamos-motorkocsival találkozhatnak az érdeklődők.

 

Matuzsálemi korú járművek kicsiknek és nagyoknak

A fővárosban már 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést. Budapest városképéhez a nosztalgiavillamos is szervesen hozzátartozik. Útikönyvekben, turisztikai cikkekben, szuveníreken egyaránt feltűnnek a jellegzetes régi járművek, de számos nemzetközi filmben is találkozhattunk már ezekkel az ikonikus szerelvényekkel. A nosztalgiavillamosokkal való utazás kedvelt program a kisgyermekes családok, illetve a külföldi vagy vidékről Budapestre látogató turisták körében, de a fővárosban élők ugyanúgy örömmel fogadják a matuzsálemi korú, hangulatos járműveket.

 

Bátran kérdezze a vezetőt vagy a kalauzokat!

A nosztalgiaközlekedés jóval több, mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, amely egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést. A járművek vezetői és a kalauzok olyan válogatott személyzet tagjai, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Az érdeklődők jegyet lyukaszthatnak, vagy a végállomáson akár csengethetnek is a villamosok csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK értékesítő pontjain, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is.

További részletek a BKK honlapján találhatók.