Három férfit fogtak el az M3-as metró vonalán intézkedő rendőrök

Budapest, 2022. május 30. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A mostani akció az M3-as metró vonalán zajlott, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

BRFK-BKK akcó

(Fotó: BRFK)

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. május 25-én, szerdán ellenőrizték az M3-as metró vonalát, valamint az állomásokat és azok környezetét.

Az akció során az egyenruhások elfogtak három férfit, kettőt közülük szabálysértési elzárás miatt köröztek, a harmadikat kábítószer birtoklása miatt állították elő. Egy esetben koldulás szabálysértés miatt tettek feljelentést, egy emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki közterületen történő alkoholfogyasztásért.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.