Három embert fogtak el a villamosokat ellenőrző rendőrök

Budapest, 2022. május 10. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A mostani akció a 28-as, a 28A és a 62-es villamos vonalán zajlott, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. május 4-én, szerdán ellenőrizték a 28-as, a 28A és a 62-es villamost, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során az egyenruhások elfogtak egy román állampolgárt, aki ellen hazájában gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt európai elfogatóparancsot adtak ki. Elfogtak még egy férfit kábítószer birtoklása miatt, valamint egy nőt, akit szabálysértés elkövetése miatt köröztek. Helyszíni bírságot hat esetben köztisztasági szabálysértésért, egyszer közterületi alkoholfogyasztásért, háromszor pedig szabálytalan gyalogosokkal szemben szabtak ki a rendőrök. Egy férfit koldulás szabálysértés miatt előállítottak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.