Dinamikusabb lett a Budapesti Közlekedési Központ nyilvános forgalmi adatbázisa

Budapest, 2022. május 16. – Májustól jelentősen megújult a Budapesti Közlekedési Központ nyilvános forgalmi adatainak elérése, amelyek közül több online formában is hozzáférhető bárki számára. A BKK elkötelezett, hogy az ügyfelek számára folyamatosan szolgáltassa azokat a friss adatokat és információkat, amelyek alapján működtetni és fejleszteni tudja a főváros közlekedési rendszerét.

A Budapesti Közlekedési Központ működésében 2022 májusától újabb mérföldkőhöz érkezett a forgalmi adatok bemutatásának gyakorlata. Mostantól minden információt egy új, áttekinthető felületen, a Forgalmi adatok, diagramok aloldalon találhatnak meg az ügyfelek a BKK honlapján.

A forgalmi adatok menüpontban a felhasználók egyszerre olvashatnak a közlekedési és a kerékpárforgalmi riportokról, a MOL Bubi aktuális utasszámairól, továbbá a kerékpáros mérőpontok, a közösségi közlekedés és a közúti forgalom statisztikáiról.

 

Visszakereshető interaktív adatbázis

A BKK újításának köszönhetően öt új, online diagram jelent meg, az itt található adatok szűrhetők, visszakereshetők és rendszeresen frissülnek.

A társaság azért gyűjti a részletes forgalmi információkat, hogy megalapozottan dönthessen a különböző beavatkozásokról, például a gyakoribb közlekedésről, a menetrendi változásokról vagy a hálózati módosításokról.

Ha az ügyfeleket részletesebben is érdekli a módszertan, az, hogy milyen statisztikák állnak rendelkezésre a BKK-nál, hogyan történik az adatgyűjtés és mire használja az információkat a társaság, az erről szóló blogbejegyzésben további részleteket is olvashatnak.