Ismét górcső alatt a 4-es, 6-os villamosvonal

Budapest, 2020. január 4. – Az elmúlt év végén újra a 4-es, 6-os villamosvonalon tartott ellenőrzést a BKK és a BRFK a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonsága érdekében.

Villamosellenőrzés.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. 2021. december 29-én ismét a 4-es, 6-os villamosvonalat​, azok megállóhelyeit és környékét ellenőrizték.

Az akcióban résztvevő egyenruhások maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása, köztisztasági szabálysértés és egy gyalogos szabálytalan közlekedése miatt összesen három emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A megállókban két férfit fogtak el: egyikőjük ellen két körözés volt kiadva szabálysértési eljárás miatt, míg a másiknál kábítószergyanús anyagot találtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.