Az 1-es villamos vonalán intézkedtek a rendőrök

Budapest, 2021. december 7. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció az 1-es villamosvonalon volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

BKK-BRFK villamosellenőrzés.

(Fotó: BRFK)

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal a Magyar Honvédséggel együttműködve november 30-án ellenőrizték az 1-es villamost, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során összesen 119 emberrel szemben intézkedtek, akik közül három körözött személyt a villamosmegállók közelében elfogtak, egyet pedig szabálysértési körözés miatt előállítottak. Maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt egy embert feljelentettek, öt szabálytalan gyalogossal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

A november 30-i ellenőrzésről készült videót ezen a linken lehet megnézni.