Péntektől még sűrűbben jár a 100E repülőtéri gyorsjárat

Budapest, 2021. november 26. – Sűrűbben jár november 26-tól, péntektől a BKK 100E reptéri gyorsjárata. A Budapest belvárosa és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között közvetlen összeköttetést biztosító járat a forgalmasabb napokon már 10 percenként indul. A 100E autóbusz továbbra is egyedi díjszabás szerint vehető igénybe, egy jegy 900 forintba kerül.

100E reptéri járat.

Tovább emelkedett az elmúlt időszakban a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér utasforgalma. Sokan választják a közösségi közlekedést a reptér megközelítésére, a fokozódó repülőtéri forgalomnak köszönhetően a 100E reptéri gyorsjáratot novemberben már naponta több mint 5000 utas veszi igénybe.

A BKK folyamatosan elemzi a forgalmat, és az ügyfelek kényelme érdekében november 26-tól, péntektől tovább sűríti a menetrendet:

A legforgalmasabb hétfői, pénteki és vasárnapi napokon 9 és 18 óra között 10 percenként indulnak a 100E autóbuszok.

Kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton napközben 12 percenként járnak a buszok.

A hét minden napján hajnalban – elősegítve a kora reggeli repülőjáratok elérését –a repülőtér felé 20 percenként közlekedik a 100E, a késő este érkező járatokhoz igazodva pedig 23 órától 1 óráig 15 percenként indul a reptérről.

Ha esetenként a forgalom nagysága megkívánja, a BKK további járműveket tud beállítani a vonalra. Az utaskoordinátorok a hosszabb üzemidőhöz igazodva, éjszaka is segítik az utasok felszállását.

A 100E busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül. A reptéri gyorsjáratra érvényes jegy kényelmesen és érintésmentesen, akár mobiltelefonról is megvásárolható a mobiljegy alkalmazásokból. A mobiljegyek használatáról ezen a linken lehet tájékozódni.

Minden további információ a 100E repülőtéri járattal kapcsolatban megtalálható a BKK oldalán. A járat részletes menetrendje itt olvasható.