November 20-tól ismét bővül az elsőajtós felszállási rendben közlekedő járatok köre

Budapest, 2021. november 17. – Folytatódik az elsőajtós felszállási rendű járatok bővítése: november 20-tól, szombattól hétvégenként csak az első ajtón lehet felszállni a 21-es és a 21A buszokra. Akinek nincs érvényes jegye, az a járművezetőtől tud vásárolni.

A korábbi időszakok tapasztalatait kiértékelve a Széll Kálmán tér és Csillebérc között közlekedő 21-es buszon, valamint a Széll Kálmán tér és a Normafa között közlekedő 21A járaton vezeti be az elsőajtós felszállási rendet november 20-tól, szombattól a BKK. Az intézkedés csak a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a két járaton.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elsőajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, míg a csepeli buszokra és az újpesti 220-as buszra hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új felszállási rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás olvasható a BKK honlapján.