Ezúttal az M4-es metró vonalán intézkedtek a rendőrök

Budapest, 2021. november 19. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció az M4-es metró vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

(Fotó: BRFK)

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal november 17-én, szerdán ellenőrizték az M4-es metrót és környezetét. Az egész napos akció során a metrószerelvényeken nem, csupán a metróállomásokon, valamint azok környékén kellett intézkedniük.

A rendőrök négy embert elfogtak és előállítottak, közülük kettőt szabálysértési ügyben, míg a másik kettőt büntetőügyben köröztek. Közterületen történő alkoholfogyasztás miatt három embert vontak felelősségre.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló akciók várhatók a fővárosban.

A szerdai ellenőrzésről készült videót ezen a linken lehet megnézni.