Ezúttal a 3-as, a 62-es és a 62A villamosok vonalát ellenőrizték a rendőrök

Budapest, 2021. november 27. Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció a 3-as, a 62-es, valamint a 62A villamosvonalakon volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

A rendőrök a Magyar Honvédség katonáival ellenőriztek.

(Fotó: BRFK)

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal a Magyar Honvédség katonáival november 25-én, csütörtökön ellenőrizték a 3-as, a 62-es és a 62A villamosok vonalait. Ez idő alatt az egyenruhásoknak a villamosokon, valamint a megállókban és azok környezetében sem kellett intézkedniük.

Az akció során elfogtak egy kábítószer birtoklása miatt körözött férfit, egy emberrel szemben közterületi alkoholfogyasztás miatt szabálysértési feljelentést tettek, továbbá előállítottak két, engedély nélküli árust. Helyszíni bírságot két esetben, köztisztasági szabálysértés miatt, valamint egy szabálytalan gyalogossal szemben szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

 

A csütörtöki ellenőrzésről készült videót ezen a linken lehet megnézni.