Ne feledje: hétfőtől ismét kötelező a maszkviselés a BKK járatain!

Budapest, 2021. október 31. – A súlyosbodó járványhelyzet miatt november 1-től, hétfőtől ismét kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a közösségi közlekedési eszközökön, így a BKK járatain is. A szabályozás az állomásokra és a megállóhelyekre egyaránt vonatkozik. A BKK már a kormányrendelet bevezetését megelőzően is a maszkok használatát javasolta az ügyfeleinek.

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt 2021. november 1-től, hétfőtől újra maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon a legutóbbi kormányrendelet (597/2021.) értelmében. A maszkviselés alól ezúttal is felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek.

A rendszeres fertőtlenítésnek és a maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás. A szájat és az orrot eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek. Az elmúlt időszakban a BKK szakemberei azt tapasztalták, hogy a budapesti utasok nagy többsége szabálykövető. Kollégáink folyamatosan ellenőrzik a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok betartását, és kizárhatják az utazásból azokat, akik nem tesznek eleget a kötelezettségüknek, és akár 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk.

A BKK arra kéri utasait, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat. A jegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módja a mobiljegy alkalmazások egyike, amelynek segítségével az okostelefonokról bárhonnan megvásárolhatók a napijegyek és bérletek. A mobiljegyekről bővebben a BKK oldalán tájékozódhatnak. Emellett ajánljuk a rendszeresen fertőtlenített BKK-automaták használatát, illetve ügyfélközpontjaink, jegy- és bérletpénztáraink felkeresését. A legközelebb eső értékesítési pontot térképes felületünkön érdemes megkeresni.