Idén ezen a hétvégén csengetnek utoljára a nosztalgiavillamosok Budapesten

Budapest, 2021. október 29. – A fővárosiak nagy kedvenceivel, két ikonikus villamossal búcsúztatja a 2021-es nosztalgiaszezont a BKK. Idén ezen a hétvégén lehet utoljára nosztalgiavillamossal utazni a 2-es villamos vonalán. A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni.

Október 30-án, szombaton a fővárosiak egyik nagy kedvence, a korábban Budapesten is közlekedő, de az elmúlt évekig a vidéki nagyvárosok jellemző típusa, az FVV „Bengáli” járja a rakparti vonalat, október 31-én, vasárnap pedig a több mint 100 éves, eredetileg még favázas kivitelben épült, egy ideig Amszterdamban is vendégeskedő 2624-es motorkocsival utazhatnak az érdeklődők a világ egyik legszebb villamosvonalán.

A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről. A National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva számos műemlék, látnivaló megcsodálható, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

A fővárosban már több mint tíz éve, 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést, amelyet a társaság évről-évre fejleszt. Budapest városképéhez a nosztalgiavillamos is szervesen hozzátartozik, útikönyvekben, turisztikai cikkekben, szuveníreken is gyakran feltűnnek a jellegzetes régi járművek.

A nosztalgiajárművek közlekedése olyan városképet is formáló szolgáltatás, amely közkedvelt program a kisgyermekes családok körében, másrészt népszerű attrakció a külföldi vagy vidékről Budapestre látogató turisták számára. A nosztalgiaközlekedés jóval több, mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, ami egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést is. A nosztalgiajárművek sofőrjei és a kalauzok (BKK ellenőrök) olyan válogatott személyzet, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Lehet jegyet lyukasztani vagy a végállomáson akár csengetni is a 100 éves villamos csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, melyek elővételben a BKK Ügyfélközpontokban és a BKK-jegypénztáraknál, valamint a nosztalgiajáratok személyzeténél vásárolhatók meg.

További részletek a BKK honlapján.