Hétvégétől változik az 50-es villamos közlekedése

Budapest, 2021. október 8. – Az 50-es villamosvonal korszerűsítési munkái hétfőtől a kispesti szakaszon folytatódnak, október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig a villamos csak a pestszentlőrinci szakaszon, Villanytelep és a Béke tér között jár, a Határ út és a Lajosmizsei sorompó között pótlóbusszal lehet utazni. Ezt megelőzően most hétvégén, október 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap az 50-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. Hétfőtől az Üllői út egyes szakaszain a pótlóbuszok haladását buszsávok segítik, egyes helyszíneken pedig korlátozzák a közúti forgalmat.

Ahogy azt a korábbi közleményünkben már hírül adtuk, korszerűsítik az 50-es villamos vonalát, felújítanak több közúti átjárót, négy megállóhelyen hét peront építenek át akadálymentesre, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek. A felújítási munkák egyes szakaszaiban az 50-es villamos helyett pótlóbusz viszi az utasokat.

Ezen a hétvégén, október 9-én és 10-én a teljes vonalon szünetel a villamosforgalom, helyette az 50-es pótlóbusz közlekedik.

Október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig az 50-es villamos Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között közlekedik. A Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között a villamos helyett az 50-es pótlóbusz jár.

A villamospótlás ideje alatt várható nehezebb közlekedési körülményekre tekintettel a BKK továbbra is kéri a környéken közlekedők türelmét.

Az M3-as metró elérésére átszállásmentes alternatív utazási lehetőséget biztosít a Szarvas csárda tér térségéből a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbusz, a Margó Tivadar utca térségéből pedig a 136E autóbusz.

 

Közúti változások

Az Üllői út XIX. kerületi szakaszán több helyen az ideiglenes peronok kiépítése miatt október 9-től, szombattól október 30-ig, szombatig 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra és sávelhúzásra kell számítani, valamint egyes szakaszokon csökken a sávszélesség.

Az Üllői út és a Szabó Ervin utca csomópontjában, illetve a Lőrinci piac felőli oldalon is útszűkület, esetenként pedig sávlezárás mellett dolgoznak majd.

A belváros felé az Üllői útról nem lehet a Nagysándor József utcába balra kanyarodni.

Az Üllői út helyett alternatív eljutási lehetőséget jelent a Ferihegyi repülőtérre vezető út, vagy az Ady Endre út használata.