Folytatódott a fővárosi buszsávok ellenőrzése

Budapest, 2021. október 29. – Ismét kétnapos buszsávellenőrzést tartott a BKK és a BRFK a fővárosi utakon. Az ellenőrzés két napja alatt 23 bírságot, egy közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, két embert előállítottak és két szabálysértési feljelentést tettek.

(A fotó egy korábbi akció során készült)

 

Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében 2021. október 26-án és 27-én ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya.

Az ellenőrzési ideje alatt a rendőrök 23 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, egy-egy esetben pedig záróvonal átlépése, mobiltelefon használata és rakomány nem megfelelő rögzítése miatt intézkedtek.

Közigazgatási bírságot kapott egy sofőr, aki nem vette figyelembe a behajtani tilos táblát. Előállítottak két személyt, akik soha nem szereztek jogosítványt és úgy vezettek autót. Lejárt német rendszám használata miatt egy feljelentést tettek.

A biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében az együttműködő szervek a továbbiakban is terveznek hasonló ellenőrzéseket a fővárosban.