A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal a 4-es, 6-os villamosvonalat ellenőrizték

Budapest, 2021. október 25.  A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. október 20-án ellenőrizték a 4-es, 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a villamosmegállók közelében egy körözött személyt elfogtak, míg egy embert garázdaság szabálysértés és igazolás megtagadása miatt előállítottak. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg köztisztasági szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A rendőrök 18 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek garázdaság, köztisztasági szabálysértés és közterületi alkoholfogyasztás miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.​