Az Eucharisztikus Kongresszus miatti közösségi közlekedési változások péntekig

Budapest, 2021. szeptember 1. – Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő munkálatai miatt jelentős közlekedési változásokra kell készülni a héten. A péntekig érvényes közúti korlátozások ezen a linken érhetők el. A lezárások a közösségi közlekedést is érintik.

A 105-ös és a 178-as buszok módosított útvonalon, a Podmaniczky utcán át közlekednek szeptember 1-ről 2-ra, szerdáról csütörtökre virradó éjjel 22:00 és 6:00 között, illetve másnap, szeptember 2-ról 3-ra, csütörtökről péntekre virradó éjjel szintén 22:00 és 6:00 között, mert lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között. Ezen a két éjszakán a 979-es éjszakai járat a Nagymező utcától az Andrássy út helyett a Király utcán és a Damjanich utcán át jár.

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok szeptember 2-ról 3-ra virradó éjjel 22:00 és 6:00 között a Dózsa György út egy szakaszának lezárása miatt a városligeti Dvořák sétányon és a Hungária körúton át közlekednek, nem érintik a Benczúr utca és a Vágány utca / Róbert Károly körút közötti megállókat. Ugyanebben az időszakban a 75-ös trolibusz a Vágány utca – Hungária körút – Ajtósi Dürer sor útvonalon jár, a Hősök tere és a Zichy Géza utca közötti megállók kimaradnak.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók.