Az Eucharisztikus Kongresszus miatt a hét közepétől újabb lezárásokra kell készülni

Budapest, 2021. augusztus 31. – Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő munkálatai miatt már a hét elejétől korlátozásokra és lezárásokra kell készülni a fővárosban: két éjszakára lezárják az Andrássy út egy szakaszát és korlátozásokra kell készülni a Dózsa György úton.

Az esemény előkészítő munkálatai miatt szeptember 1-ről 2-ra, szerdáról csütörtökre virradó éjjel 22:00 és 06:00 között, illetve másnap, szeptember 2-ról 3-ra, csütörtökről péntekre virradó éjjel szintén 22:00 és 06:00 között lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között. A keresztirányú forgalmat átengedik, de időszakosan korlátozhatják az áthaladást.

Szeptember 2-ról 3-ra virradó éjjel 22:00 és 06:00 között lezárják a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, de a Szondi utca keresztirányú forgalmát átengedik.

Augusztus 30-tól szeptember 14-ig lezárták a Hősök terét és a Kós Károly sétányt. Szintén korlátozták a forgalmat a Hősök tere és Gundel Károly út között az Állatkerti körút egy szakaszán ebben az időszakban.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók.