Tovább bővül az első ajtós járatok köre

Budapest, 2021. július 2. – Július 3-tól újabb járatokon vezeti be az első ajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ. Szombattól hétvégenként már csak az első ajtónál lehet felszállni a 35-ös, 36-os, a 148-as, a 151-es és a 159-es buszokra.

Az érintett járatokon – a többi első ajtós felszállási renddel közlekedő járathoz hasonlóan – továbbra is az utazás megkezdése előtt ellenőrzik a járművezetők az utazási jogosultságot. Amennyiben felszálláskor az utas nem rendelkezik jeggyel vagy bérlettel, emelt áron tud a járművezetőtől vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett abban, hogy ügyfelei még komfortosabb körülmények között vehessék igénybe a közösségi közlekedést. Ennek érdekében a jövőben további járatokon tervezik az első ajtós felszállási rend bevezetését. A nemzetközi szinten is alkalmazott módszernek köszönhetően könnyebb az illetéktelen utazók, bliccelők kiszűrése. Az első ajtós felszállási rend miatt az ellenőrök és utaskoordinátorok olyan vonalakon is gyakrabban tudják ellenőrizni az utazási feltételek betartását, ahol erre jelenleg csak ez a lehetőség alkalmazható.

A BKK-nak továbbra is a jegy- és bérletvásárlás ösztönzése a célja a büntetés helyett. Az első ajtós felszállási rend lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy a járművezetőtől is megvásárolhassák a jegyüket. Ebben az esetben viszont csak emelt áron váltható vonaljegy. Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően ma már számos módon lehet kényelmesen és gyorsan különböző típusú jegyeket, illetve bérleteket vásárolni, többek közt a gyorsan és kényelmesen használható Közlekedési mobiljegy alkalmazás használatával.

Az első ajtós felszállási rendről bővebb információkat találhat oldalunkon.