Vizet osztanak a BKK munkatársai a főbb budapesti csomópontokon

Budapest, 2021. június 23. – A Budapesti Közlekedési Központ igyekszik elviselhetőbbé tenni a tikkasztó hőséget ügyfelei számára, ezért a főváros négy forgalmas csomópontján munkatársaink tasakos ivóvizet osztanak június 23-án és 24-én.

Harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe 2021. június 22-én, kedd éjféltől. A BKK igyekszik ügyfelei számára elviselhetőbbé tenni az utazást, és a napok óta tartó hőség enyhítésére munkatársaink tasakos ivóvizet osztanak a legforgalmasabb budapesti csomópontokon. Június 23-án és 24-én, szerdán és csütörtökön a Blaha Lujza téren, az Örs Vezér terén, a Móricz Zsigmond körtéren, valamint a Széll Kálmán téren kaphatnak vizet a hűsítő folyadékra vágyó ügyfeleink.

Helyszínenként 2000 tasak, azaz 1000 liter vizet osztanak szét az önkénteseink, a készlet erejétől függően, várhatóan 10-15 óra között.

A hőségriasztás kihirdetése után társaságunk a BKV Zrt.-vel együttműködve azonnal vízvételi és hűsítő pontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein. Emellett a BKK tíz ügyfélközpontjában is található vízvételi pont, amelyet a városban közlekedők szintén szabadon használhatnak. Ügyfeleink figyelmébe ajánljuk a BKK FUTÁR applikációt, amelyben többek közt az ivókutak láthatóságát is be lehet állítani annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megtalálják a legközelebbi ivókutat.

A Fővárosi Önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve két hűsítő szigetet is létrehozott a Boráros téren és a Baross téren, ahol napenergia által hajtott ventilátorok és növények segítik könnyebben elviselni a hőséget. A BKK fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.