Tűzszerészeti munkák miatt lesz forgalomkorlátozás vasárnap a Lánchíd közelében

Budapest, 2021. június 20. – Egy második világháborús robbanótest kiemelését végzik a szakemberek a Lánchíd budai pillérénél, ezért június 20-án, vasárnap ideiglenes forgalomkorlátozásra kell készülni az I., az V. és a XI. kerületben, amely a BKK járatait is érinti.

Ismét második világháborús bombát találtak a Duna medrében. A tűzszerészeti munkák miatt június 20-án, vasárnap reggel 8 órától előreláthatólag délután 15 óráig forgalomkorlátozásra kell számítani a Lánchíd környékén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint lezárhatják a forgalom elől többek között a budai alsó rakpartot a Dombóvári út és a Halász utca között, a Széchenyi István teret, az Arany János utca–Nádor utca–Wekerle Sándor utca által határolt területet, az Apáczai Csere János utcát, a Széchenyi felső rakpartot az Arany János utca és a Széchenyi István tér között, az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Jégverem utca és a Clark Ádám tér között. A Dunán hajózási zárlatot vezetnek be reggel 7 órától.

A BKK járatai módosított útvonalon járnak várhatóan vasárnap 8 és 15 óra között.

  • A 2-es villamos északon csak a Jászai Mari tér és Kossuth Lajos tér között, délen a Boráros tér és a Március 15. tér között jár.
  • A 16-os autóbuszok csak a Széll Kálmán tér és a Krisztina tér között közlekedik.
  • A 15-ös és a 115-ös autóbuszok a Kossuth Lajos tértől a Kozma Ferenc utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút útvonalon jár.
  • A 19-es és a 41-es villamosok a Batthyány tér és a Döbrentei tér között nem közlekedik.
  • A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca felé a Krisztina tér és a Március 15. tér között a 178-as autóbusz vonalán közlekedik mindkét irányban. A budai végállomásuk felé az Adnrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd útvonalon közlekednek.

A lezárás idején az M2-es metró használatát javasoljuk.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.